Krajina a paměť - Schama, Simon (Zip, 2007)
Autor prostřednictvím výletů prostorem a časem zkoumá a popisuje náš vztah ke krajině kolem nás, způsob, jakým ovlivnila naši kulturu a představivost, a to, jak jsme ji naopak my přetvářeli, aby splňovala naše potřeby.