Leonardův skicář - Vinci, Leonardo (Slovart, 2007)
Tento dlouho očekávaný soubor textů zahrnuje nejvýznamnější z nich a skládá je do podoby jediného velkolepého svazku, který demystifikuje Leonardova zkoumání a ilustruje je více než tisíci nádhernými originálními skicami a perokresbami. Soubor je rozdělen do tří hlavních částí: Umění, rozum a krása, Pozorování a řád a Věci praxe. Každá část je opatřena vysvětlujícím úvodním textem. Výtvarná část je uspořádána tak, aby dodávala původním slovům pozadí a plastičnosti. Jsou zde rozluštěny a přeloženy i Leonardovy ručně psané poznámky a zvláštní znaky, které se objevují v kresbách samotných. Uspořádání svazku má čtenáři pomoci ke snazší orientaci a umožnit mu hlubší poznání díla a pronikavého ducha velkého tvůrce.